Havene stiger ikke

Datamodellene sier at havet stiger, men dette stemmer ikke med feltobservasjoner og målinger fra virkelighetens verden. Her er hva Nils-Axel Mörner sier om dette i forskning.no:

…IPCC hevder at havet stiger, at stigningen aksellererer og at lave kyster og øyer, for eksempel Maldivene, snart vil så under vann.

Jeg ble ganske sjokkert, da jeg i 2000, som ekspertkommentator leste deres kapittel om vann. Nesten ingenting stemte nemlig med virkeligheten. Det meste av det som sto der syntes å stamme fra datamodeller og egne antagelser…

3 kommentarer til “Havene stiger ikke

 1. Det stemmer ikke at påstanden om at havnivåstigninger er basert på datamodeller, de er basert på faktiske målinger. Stigningen har akselerert siden tidlig på 1990-tallet, og er nå på vel 3 millimeter i året. Fra årsskiftet 1992/93 har havnivået blitt overvåket basert på høypresisjons satellittmålinger i tillegg til tidevannsmålinger.

  Videre: At havet stiger på verdensbasis, betyr det ikke at det stiger overalt. Når det gjelder Maldivene, som Mörner viser til i artikkelen på forskning.no, er det store variasjoner i havnivået der fra år til år pga variasjoner i monsunsystemet og El Niño-fenomenet. Men målinger over noen tiår viser at havnivået der er stigende.

  Men midler en over noen tiår, viser stasjons- og satellittmålinger at havnivået ved Maldivene stiger.

  Kilde: Klimaløftet

 2. Det er jo gledelige nyheter fra Nils-Axel Mörner.
  Men hva baserer du dine innspill på ?
  Og hva er det som ikke stemmer med virkeligheten ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *